Policisté nalezli v uzamčeném bytě zanedbané dítě plné modřin, rodiče ho měli izolovat od světa
Ilustrační foto
Karlovy Vary

Sokolovsko - Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaatřicetileté ženy a o dva roky mladšího muže ze Sokolovska, které obvinili ze spáchání přečinů Týrání svěřené osoby a Ohrožování výchovy dítěte.

"Oba obvinění měli nejméně od října roku 2016 až do poloviny srpna letošního roku úmyslně neposkytovat nezletilému tříletému synovi vhodné podmínky k životu a adekvátní péči. Chlapce měli úmyslně izolovat od okolí, bez možnosti stýkat se s rodinou nebo vycházet ven," uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Dále ho měli úmyslně nechávat samotného v uzamčeném pokoji bez jídla nebo možnosti jít na toaletu. Byt měli navíc opakovaně opouštět a nechávat ho v něm bez dozoru pouze se psem.

"Situace se stala neúnosnou v polovině srpna, kdy byla do domu na oznámení přivolána policejní hlídka s tím, že se v uzamčeném bytě již několik hodin nachází sám jen se psem malý plačící chlapec. Po opakovaném marném zkontaktování rodičů dítěte ze strany policistů přistoupili následně k provedení vstupu do obydlí. Zde byl v dětském pokoji nalezen značně zanedbaný chlapec s hematomy po celém těle," dodává mluvčí policistů. Následně byl přivolanou Zdravotnickou záchrannou službou převezen do nemocnice k podrobnějšímu vyšetření.

V případě odsouzení hrozí obviněným u soudu trest odnětí svobody až na pět let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru