Ilustrační foto
Karlovy Vary

Cheb - Západočeská univerzita v Plzni bude v Chebu nabízet nový studijní program s názvem Management a digitální technologie. Otevřít se má už v září. Jeho jedinečnost spočívá ve větší míře propojení teorie a praxe, absolventi navíc získají znalosti ve třech disciplínách najednou - v ekonomických oborech, informatice a strojírenství. Program, který od počátku podporuje Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje, vznikl ve spolupráci s Ostbayerische Technische Hochschule (OTH) Amberg-Weiden. Absolventi tak získají tituly z obou škol.

„Vysoké školství v kraji dlouhodobě podporujeme a snažíme se pro rozšíření jeho nabídky dělat maximum,“ říká Lenka Mansfeldová, ředitelka Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje (KHK KK). „Firmy v regionu mají stále větší problém najít dostatek kvalifikovaných pracovníků. Do budoucna to může vést k tomu, že budou muset odmítat zakázky. Nové investory to zase může odradit od toho, aby se usídlili v Karlovarském kraji,“ podotýká. Studijní program se proto inspiroval i potřebami praxe a požadavky místních firem. KHK KK se tak stala určitým prostředníkem mezi vysokou školou a společnostmi.

„Se zainteresovanými subjekty - ať jsou to podniky či organizace - uzavíráme smlouvy o spolupráci, které řeší jednak možnost nabídky míst pro praxi, ale také možnost vstupovat do výuky se zajímavými přednáškami, nabízet podnikové exkurze či se jinak podílet na výuce jako odborníci z praxe. Je velký předpoklad, že pokud budou partnerské subjekty spokojené se svými praktikanty během stáží, nabídnou jim téma bakalářské práce a budou si z nich vychovávat budoucí pracovníky a pracovnice,“ vysvětluje Michaela Krechovská, děkanka Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni (ZČU).

Studijní program Management and Digital Technology (Management a digitální technologie) je unikátní hned v několika ohledech. Jedná se o profesně zaměřený bakalářský studijní program, jehož součástí je tedy i povinná praxe v podnicích. „Je tvořen předměty z oblasti managementu, marketingu, financí, informačních technologií a průmyslového inženýrství včetně nejnovější trendů v těchto oblastech. Jsou zde tedy spojené hned tři disciplíny najednou. Do studijního plánu jsou zařazeny dvě celosemestrální odborné praxe,“ popisuje děkanka. Jedinečnost oboru spočívá také v tom, že výuka probíhá v angličtině. Navíc je to program dvojího diplomu, kdy absolventi získají po úspěšném ukončení studia dva diplomy - ze ZČU a zároveň z OTH Amberg-Weiden.

Předpokládaný termín vypsání přijímacího řízení je v červnu. Už nyní se zájemci mohou zaregistrovat prostřednictvím webových stránek fakulty www.fek.zcu.cz, kde pod záložkou STUDIUM a Bakalářské studium stačí rozkliknout dlaždici studijního programu Management and Digital Technology a následně Informace k podání přihlášky. Na základě jeho vyplnění škola zájemcům pošle potřebné informace k přihlášení a další aktuální novinky k realizaci studijního programu.

„Jsem moc ráda, že mohu veřejně poděkovat Krajské hospodářské komoře Karlovarského kraje za velmi dobrou a intenzivní spolupráci a velkou míru podpory ve většině aktivit, které souvisí s přípravou studijního programu,“ uzavírá Michaela Krechovská.

Zájemci o nový studijní obor se víc informací dozví i v novém dílu podcastu Byznys s komorou, který připravila Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje. Hostem byla právě Michaela Krechovská, děkanka Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru