Muž měl pečovat o svou nemocnou matku, místo toho ji okrádal a nepouštěl ven z bytu
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Sokolovsko - Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání třicetiletého muže z Horního Slavkova, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a omezování osobní svobody.

Obviněný muž měl mít od poloviny září roku 2019 do června roku následujícího dispoziční právo k bankovnímu účtu své šestašedesátileté matky, o kterou pečoval z důvodu jejího zdravotního stavu. Zároveň měl mít k dispozici také její platební karty. A právě pomocí platebních karet měl bez souhlasu šestašedesátileté ženy provést zhruba na dvě desítky neoprávněných výběrů z bankomatů.

Kromě toho měl v jednom případě platební kartou, opět bez souhlasu matky, zaplatit zboží, které si pro sebe objednal. Z bankovního účtu šestašedesátileté ženy měl navíc v dubnu a květnu roku 2021 provést neoprávněně tři převody finančních prostředků. Peníze si měl poslat na svůj bankovní účet.

Tímto svým jednáním měl své matce způsobit škodu přibližně 220 tisíc korun.

A to nebylo z jeho strany vše. Od začátku dubna do konce května loňského roku měl bydlet se svou matkou ve společné domácnosti. Když muž bytovou jednotku opustil, tak v ní měl svou matku uzamknout a zamezovat jí tak chodit ven. Zároveň jí měl vzít její klíče od bytu. Fyzicky měl bránit své matce z bytu odejít i v případě, kdy si přivolala vozidlo sloužící k přepravě osob do zdravotnického zařízení.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru