Tesák ze Skautského střediska Dakota Cheb dostal Šedého bratříka. Nejvyšší vyznamenání mají už tři vlčata
Foto zdroj: FCB město Cheb
Karlovy Vary

Cheb - Loni na podzim jsme informovali o velkém úspěchu dvou chebských vlčat Jana Bednáře, který má přezdívku Pan Trolík, a Šimona Hakla, kteří získali nejvyšší vyznamenání určené vlčatům – Šedého bratříka. Stali se tak prvními vlčaty v Karlovarském kraji, kterým bylo toto vyznamenání uděleno. Letos se po celoročním snažení podařilo na skautském táboře v Kotvině u Klášterce nad Ohří náročnou zkoušku dokončit a vyznamenání získat dalšímu vlčeti z chebského skautského střediska Dakota Honzíku Pechanovi (Tesák).

Ke slavnostnímu předání vyznamenání došlo stejně jako loni v barokní kapli Maria Loreto za účasti vedení a členů střediska, výchovného zpravodaje pro Karlovarský kraj Jiřího Němce (Georgo) i veřejnosti. Úvodního slova se tentokrát ujal vedoucí oddílu vlčat a skautů zvaného Rysové Jan Pechan (Cancy), který poté svému synovi předal odznak Šedého bratříka, dekret Tesákovi předal Georgo.

0911skaut2

Akci svým zpěvem a hrou na kytaru opět zpestřily Jana Haklová (Kotě) a Mgr. Lenka Bednářová (Bylinka), vedoucí oddílu skautek Taranis. Na závěr Tesákovi poblahopřál i vedoucí střediska Dakota Cheb Jan Bednář (Geralt). Poděkování patří též Petru Novotnému (Sokol), který průběh slavnosti fotografoval.


Je patrné, že práce nadšených činovníků střediska Dakota přináší své ovoce. Děti při skautování získávají nové znalosti a dovednosti, které pak uplatňují v různých soutěžích, hrách, ve škole, při pobytu v přírodě i v osobním životě. Jejich vedoucí jsou jim dobrými rádci a pomocníky.

0911skaut3


Pro zájemce o skautování máme úžasnou informaci. V průběhu letošního roku bude středisko Dakota zakládat nový oddíl, a to oddíl vodních skautů, který povede Václav Dušák (Skukum). Děti, které by měly zájem se do tohoto oddílu přihlásit, se mohou osobně dostavit na středisko Dakota (Želva) vždy v pátek mezi 16. a 18. hodinou, nebo napsat na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..


Napsalo 3. Středisko Dakota Cheb

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru