Foto zdroj: FCB Vězeňská služba ČR
Karlovy Vary

Horní Slavkov - Po dlouhých 10 letech se podařilo zaměstnancům Věznice Horní Slavkov dohodnout realizaci stavby modelu Pražského hradu  Realizace projektu začala po obdržení povolení od Správy Pražského hradu. Samotná výroba celého komplexu bude probíhat přibližně 3 roky dle stanoveného a odsouhlaseného harmonogramu výroby.


Koncem roku 2023 tak začali 3 odsouzení z věznice s výrobou modelu Chrámu sv. Víta, který je dominantou Pražského hradu. Model bude vyroben v měřítku 1:25 o rozměrech zhruba délka 5 m x šířka 2,45m x výška 3,8 m . Stejně jako ostatní modely bude mít železnou konstrukci, ostění modelu bude vyrobeno z plastu, plexiskla, střechy a okna budou z odlévací hmoty. 


Model bude poté instalován v Park Boheminium v Mariánských Lázních, který je 4. největším parkem miniatur v Evropě a každoročně se stává jednou z nejnavštěvovanějších atrakcí v Karlovarském kraji!  

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru