Řidič auta si odskočil, spolujezdec využil situace a s vozidlem ujel
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Policisté z Obvodního oddělení v Karlových Varech – Rybářích sdělili podezření ze spáchání přečinu Neoprávněné užívání cizí věci 28letému muži z Karlovarska.

Takového jednání se měl dopustit v odpoledních hodinách na konci září v Karlových Varech. "Zde se měl nechat odvézt řidičem osobního vozidla značky Škoda, a to za úplatu na dané místo. Jako spolujezdec však využil situace, kdy si řidič odskočil do trafiky a ponechal ve vozidle klíčky v zapalování," uvádí policejní mluvčí Zuzana Týřová. Vozidlo odcizil, a to včetně dokladů. Majitel krádež vozidla nahlásil na policii.

Následující den při noční hlídce si všimli policisté v Chebu na ulici Evropská projíždět ono vozidlo, které bylo kvůli krádeži v pátrání. "Vozidlo zastavili a jako řidiče zjistili 28letého muže. Ten policistům nepředložil žádný doklad k vozidlu, ani doklady opravňující ho k řízení vozidla," pokračuje Zuzana Týřová. Kontrolou dále zjistili, že 28letý řidič má platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2021 vydaný Okresním soudem v Karlových Varech. Řidiče následně zadrželi a převezli na policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů.

Podezřelý muž není v páchání trestné činnosti žádným nováčkem, již v minulosti se dopustil několika protiprávních jednání především majetkové trestné činnosti. Za uvedený přečin mu nyní v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru