Zkrácení doby podání druhé dávky vakcíny zrychlí očkování v Karlovarském kraji
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Ministerstvo zdravotnictví oznámilo zkrácení doby podání druhé dávky vakcíny od Pfizet/BioNTech ze 42 na 21 dní. Zkrácení intervalu mezi oběma dávkami očkování bude aplikováno na nově podané první dávky, a to pouze u těch od 15. 7. 2021.

​„Na základě tohoto rozhodnutí se zrychlí očkování také v Karlovarském kraji a mohlo by dojít k ukončení této fáze očkování dříve oproti původnímu předpokladu,“ uvedla MUDr. Dagmar Uhlíková, lékařská ředitelka Karlovarské krajské nemocnice a krajská koordinátorka očkování.

Pro nové zájemce o očkování se také otevřela očkovací místa bez nutnosti předchozí rezervace. Tato pilotní místa se nachází v prostorách Hlavního nádraží Praha a obchodního centra Westfield Chodov. Na těchto nově vzniklých očkovacích místech je podávána dvoudávková vakcína Comirnaty od výrobce Pfizer/BioNTech.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru