V karlovarském muzeu se dozvíte, z jakých pohárků pily známé osobnosti
Foto zdroj: Muzeum Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Muzeum Karlovy Vary připravilo letní minivýstavu, která představuje několik pohárků, jež jsou spojeny se známými osobnostmi a jejich pobyty v Karlových Varech.

Jedná se o někdejší evropské celebrity, například rakouskou císařovnu Alžbětu, zvanou Sisi, která lázeňské město navštívila v roce 1892 a byla ubytována byla ve Vile Teresa, jež je součástí hotelu Bristol, nebo o pruského a prvního německého kancléře Otto von Bismarcka. Ten v Karlových Varech pobýval v létě roku 1865 a ubytovaný byl v Helenině dvoře – ten je dnes součástí hotelu Imperial. Výstava ale připomíná i návštěvníky ne příliš známých jmen, mezi nimiž jsou uvedeni například lékař I. Stanilawsky nebo Dr. Struve. V prvním patře muzea je pak ve stálé expozici umístěn skleněný pohárek pro císaře Františka Josefa I., ze kterého pil při své návštěvě města v roce 1904.

Výstavu je možné navštívit do 31. 8. v Muzeu Karlovy Vary na Nové louce, a to vždy od úterý do neděle v čase 10 – 18 hodin. Další informace jsou uvedeny na webu muzea.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru