Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarský kraj – V uplynulých dnech proběhla na dálnici D6 dopravně bezpečnostní akce, jejímž cílem byly namátkové kontroly motorových vozidel se zaměřením na řidiče a provozovatele, zda tito nemají v rámci dostupných evidencí neuhrazené pokuty za dopravní přestupky.

Kromě toho policisté v rámci akce kontrolovali také dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů, dodržování právních norem při přepravě osob a zboží či technický stav vozidel.

Do dvoudenní dopravně bezpečnostní akce, která se v stejné dny konala na celém území České republiky, bylo zapojeno na dvě desítky dopravních policistů. „Během akce policisté zkontrolovali 135 vozidel a celkově bylo zjištěno 30 přestupků. Ve dvou případech měli řidiči nedoplatky za pokuty, které oba v rámci této silniční kontroly uhradili na místě,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Nejčastějším přestupem byl nevyhovující technický stav, a to ve 13 případech. V šesti případech policisté řešili nepoužití bezpečnostních pásů. „Mezi další přestupky patřilo nepoužití zádržného systému, jízda bez řidičského oprávnění či nepředložení dokladu o pojištění odpovědnosti,“ dodal mluvčí.

V rámci této akce bylo celkově po celém Česku zkontrolováno přes 2 500 vozidel a hned 90 řidičů mělo nedoplatky za pokuty ve výši přesahující 160 tisíc korun. Drtivá většina řidičů nedoplatky zaplatila na místě. „Pět řidičů své nedoplatky na místě nezaplatilo a policisté byli nuceni jim zadržet registrační značky,“ uzavřel Jakub Kopřiva.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru