Foto: Magistrát Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Specializovaná firma zahájila čištění skleněných výplní Vřídelní kolonády v Karlových Varech. Skla budou umyta demineralizovanou vodou a následně vyleštěna. Správu přírodních léčivých zdrojů a kolonád vyjde očista na 220 tisíc korun.

„Jde o vůbec první čištění skleněných ploch kolonády v takovém rozsahu. Je potřeba je zbavit nejen dlouhodobě naneseného znečištění, ale také minerálních usazenin, které se zde přirozeně tvoří. Umyta budou všechna skla obvodového pláště, včetně haly výtrysku, a to zvenku i zevnitř. Celkem jde o plochu zhruba tři tisíce metrů čtverečních. Zároveň necháme odstranit graffiti z kamenných ploch pláště,“ uvádí karlovarský radní Petr Bursík.

Práce budou probíhat za běžného provozu a pohyb návštěvníků kolonády omezí jen minimálně.

„Čištění provádějí pracovníci dodavatele z vysokozdvižné plošiny. V místě jejího pohybu tak bude vymezen bezpečnostní prostor, ale jen v nezbytně nutném rozsahu, aby mohli návštěvníci kolonády nerušeně korzovat všemi prostory včetně haly vývěru Vřídla,“ dodává ředitel Správy přírodních léčivých zdrojů a kolonád Václav Benedikt.  

Mytí skleněných a dalších ploch Vřídelní kolonády bylo zahájeno v pondělí 27. listopadu a ukončeno bude do pátku 1. prosince. Práce provádí společnost GREEN ROOT s.r.o.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru