Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V září letošního roku došlo v souvislosti s aktuální migrační krizí k zintenzivnění namátkových kontrol nelegální migrace v rámci společných hlídek s kolegy z Německa, a to zejména poblíž hraničních přechodů. Společné hlídky se namátkovým kontrolách intenzivně věnovaly také v listopadu a v tomto trendu budou pokračovat i v posledním měsíci letošního roku.

V listopadu bylo v rámci těchto společných hlídek zkontrolováno téměř 800 osob a přes 400 vozidel.

Společné hlídky s kolegy z Německa působí zejména poblíž hraničních přechodů Potůčky – Johanngeorgenstadt, Boží Dar – Oberwiesenthal, Kraslice – Klingenthal, Schonberg - Vojtanov nebo Pomezí nad Ohří – Shirnding či na stanovišti u Transmotelu u dálnice D6. Ale samozřejmě také na řadě jiných míst na území kraje, a to včetně tzv. zelené hranice, která v Karlovarském kraji činí dlouhých 240 km.

Namátkové kontroly zaměřené na nelegální migraci provádějí během celého roku policisté zejména z odboru cizinecké policie, z obvodních oddělení, ale také i z dopravních inspektorátů nebo i policisté ze služební kynologie.

"Během dopravně bezpečnostních akcí, ale i namátkových kontrol, se policisté věnují kontrolám osob a vozidel osobních či nákladních, odhalováním padělaných a pozměněných cestovních dokladů, ale také pátráním po hledaných nebo pohřešovaných osobách, převozem omamných a psychotropních látek i dodržování dopravních předpisů podle zákona o provozu pozemních komunikacích. Výjimkou nejsou ani kontroly osob ve vlakových spojích," popsal policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Do akcí policisté nasazují i speciálně vybavené vozidlo tzv. Schengenbus, které je vybavené na odhalování padělaných dokladů či listin nebo tzv. Hearbeat detektor, díky němuž se dá zjistit, zda se v nákladním prostoru vozidla neukrývá osoba. Po připojení diod na návěs prostřednictvím detektoru snímá srdeční tep na základě tlukotu srdce.  

Tyto kontroly budou v Karlovarském kraji i nadále pokračovat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru