Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Žáci ze ZŠ a MŠ Libá v okrese Cheb zvítězili v krajském kole mezinárodní soutěže v učení cizích jazyků s názvem Jazykový WocaBee šampionát. Soutěž probíhá výhradně online v aplikaci WocaBee na učení slovíček pro školy. Jazykový WocaBee šampionát se koná v osmi evropských zemích a vyvrcholí mezinárodním finále. 

V soutěži se hodnotí píle v učení se slovní zásoby, o které vypovídají body získané za procvičování slovíček v aplikaci, tzv. WocaPoints. V jednotlivých kolech soutěže vítězí třídy, jež získají nejvyšší průměrný počet WocaPoints na jednoho žáka. Třída tak soutěží jako tým a v šampionátu si na rozdíl od jiných školních soutěží své znalosti zlepšují všichni žáci ve třídě. 

Do celostátního kola soutěže se probojovali žáci ze ZŠ a MŠ Libá z okresního a krajského kola v konkurenci 57 zapojených tříd. V krajském kole dosáhli v průměru až 3024 bodů na jednoho žáka. Pro lepší představu - každá správná odpověď při procvičování slovíček v aplikaci znamená zisk přibližně 2 WocaPoints. Žáci z Libé se během dosavadního trvání soutěže naučili již 140 nových slovíček.

Eliška Petrová, vučující ve škole v Libé německý jazyk, uvedla: "Naši žáci již potřetí v řadě obhájili první místo v krajském kole šampionátu. S chutí a radostí se do celé akce zapojili. Děkujeme jim za výtečnou reprezentaci školy a držíme palce v kole celostátním."

Do soutěže Jazykový WocaBee šampionát jsou v tomto školním roce zapojeni žáci až z 8 evropských zemí, kromě České republiky dále i ze Slovenska, Rakouska, Německa, Chorvatska, Maďarska, Francie a Španělska. Mezinárodní finále soutěže se v aplikaci WocaBee uskuteční ve dnech 28.-29. listopadu 2023.

WocaBee je webová aplikace pro učení cizích slovíček pro školy. Funguje velmi jednoduše – učitel průběžně zadává do aplikace balíky slovíček, která si žáci procvičují různými metodami. Aplikaci již využilo více než 400 000 žáků a učitelů v České republice i zahraničí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru