Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Na zajištění výkonu inženýrsko-investorských služeb při přípravě a realizaci staveb zavádí Karlovarský kraj dynamická nákupní systém. Jeho zavedení povede k zefektivnění a zrychlení zadávacího procesu a zároveň umožní operativní řešení potřeb kraje a jeho příspěvkových organizací.    

     

„Systém bude fungovat v podstatě jako „tržiště“. Dodavatelé, kteří v žádosti o účast prokáží splnění požadované kvalifikace, budou zařazeni do systému a po jeho zavedení budou vyzýváni k předložení nabídek na veřejné zakázky, jež bude Karlovarský kraj nebo jeho příspěvkové organizace soutěžit. Dynamický nákupní systém bude rozdělen do devíti kategorií a každý dodavatel se bude moci přihlásit do libovolného množství, pro které bude schopen doložit splnění požadované kvalifikace,“ uvedl náměstek hejtmana s gescí v oblasti správy majetku a investic Dalibor Blažek.           

Nyní probíhá zavedení systému, jednotliví dodavatelé mohou podávat žádosti o účast do 22. ledna 2024, do 9:00 hodin. Systém je rozdělen do kategorií: technický dozor stavebníka pro pozemní stavby, technický dozor stavebníka pro dopravní stavby, technický dozor stavebníka pro techniku prostředí staveb – vytápění a vzduchotechnika, technický dozor stavebníka pro techniku prostředí staveb – zdravotní technika, technický dozor stavebníka pro techniku prostředí staveb – elektrotechnická zařízení, koordinátor bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, projektový manažer BIM, správce pro velké pozemní stavby, správce pro velké dopravní stavby.

DNS je přívětivý k dodavatelům, pokud totiž prokáží kvalifikaci již spolu s žádostí o účast, nebudou muset následně prokazovat kvalifikaci u každé jimi podané nabídky a vždy budou informováni o probíhajícím zadávacím řízení. Jedná se o plně elektronický otevřený systém. Bližší informace jsou uvedeny na webových stránkách - Přihlášení - E-ZAK KÚKK (kr-karlovarsky.cz). V případě dotazů se mohou zájemci obrátit na e-mail monika.drobilová@kr-karlovarsky.cz.           

„Dynamický nákupní systém zavedl Karlovarský kraj před několika lety a dnes již bez problémů funguje u nákupů nejrůznějších materiálů či služeb. Kraji se tak výrazně daří jednak snižovat finanční náklady, ale hlavně touto formou oslovovat daleko větší množství potenciálních dodavatelů a být tak ještě více transparentnější při hospodaření s veřejnými finančními prostředky. Věříme, že možnost zapojení se do dynamického nákupního systému přiláká co nejvíce dodavatelů, protože tak může dojít k nastavení zdravého tržního prostředí,“ doplnil náměstek Dalibor Blažek.      
 
V případě, že by dodavatelé nestihli podat žádost o účast ve stanovené lhůtě, je možné podat žádost i po zavedení DNS, a to po celou dobu jeho trvání. DNS zavádí Karlovarský kraj na dobu neurčitou. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru