Foto: Magistrát Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Ve čtvrtek odpoledne byla oficiálně převzata zrekonstruovaná Vyšehradská ulice. Ta byla v posledních dvou letech nejdříve v rukou správců inženýrských sítí, kteří zde prováděli jejich už potřebnou rekonstrukci, letos 14. července pak začala celková rekonstrukce komunikace a sítí ve správě Statutárního města Karlovy Vary. Zhotovitelem rekonstrukce byla společnost COLAS CZ, a,.s., termín dokončení byl stanoven na 23 týdnů a náklady na 7,1 milionu korun bez DPH. 

Navzdory divoké srpnové průtrži mračen, která přinesla extrémní srážky a vyplavila veškerý materiál, který byl během stavby v ulici uložen, s podařilo zhotoviteli dokončit zakázku včas, dokonce ještě v předstihu - termín dokončení vycházel na 22. prosince, ale stavba byla kompletně ukončena už 8. prosince. Konečná cena stavby byla navíc snížena o 300 tisíc na konečných 6,8 milionu korun bez DPH.

Dnes byla zrekonstruovaná ulice převzata zástupci vedení města Karlovy Vary, primátorkou Andreou Pfeffer Ferklovou a náměstkem primátorky Tomášem Trtkem, za účasti představitelů společnosti COLAS CZ Predraga Mitroviče, ředitele oblasti Západ, a Petra Baláka, manažera Karlovarského regionu. 

Vyšehradská ulice je jednou z nejstrmějších ulic v Karlových Varech se sklonem až 23%, jak informuje i dopravní značka. Díky tomu se v ní letní a především zimní údržba komunikace provádí, podobně jako v nedaleké podobně strmé ulici Kolmé, pouze ručně. Vzhledem k tomu, že se ulice nacházejí v lázeňském území, nepoužívá se zde v zimě sůl ani solanka, kromě mimořádných situací se ošetřují pouze inertním posypem.  

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru