Foto: MP Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Hned dvakrát během sobotního dne, tedy spíše odpoledne, dorazilo na operační středisko městské policie oznámení o povalujících se injekčních stříkačkách. A oba nálezy nahlásily šikovné děti.

V prvním případě se tento nebezpečný odpad nacházel v podchodu u regálu s knihami nedaleko dolního nádraží. V tom druhém si skupinka dětí nevhodně odložené stříkačky povšimla u obchodního domu Meteor. V obou případech strážníci přijeli na místo a nebezpečně pohozené jehly za pomoci ochranných pomůcek sebrali a uložili do speciální nádoby. Během loňského roku tímto způsobem hlídky sebraly přes dvě stovky kusů tohoto materiálu. Jen pro srovnání, v roce 2022 se počet sebraných jehel přehoupnul lehce přes sto kusů. 

Tímto bychom chtěli pochválit děti, které dávají pozor při přednáškách našich strážníků z oddělení prevence. Ti je totiž učí, jak se v takové situaci zachovat a na koho se v případě potřeby obrátit.

Ještě připomínáme!

V případě, že najdete injekční stříkačku:

- v žádném případě se jí nedotýkejte!

- oznamte nález městské policii

- setrvejte na místě do příjezdu hlídky, nebo co nejpřesněji popište místo nálezu

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru