Foto: město Chodov
Karlovy Vary

Chodov – Počet svateb v Chodově v meziročním srovnání klesl zhruba o 23 %.  Zatímco v roce 2022 jich matrika evidovala 53 (z toho 1x Vintířov, který spadá pod matriční obvod Chodova), v loňském roce si řeklo své „ano“ 41 párů (2x Vintířov).

I přes tento pokles se však stále jedná o vyšší číslo než v roce 2021, kdy se ve městě uskutečnilo 36 sňatků.

Předloňský poměrně výrazný výkyv matrika vysvětlila mimo jiné tím, že vzrostl zájem o obřady pod širým nebem.

Chodov má pro tento účel dvě oficiální místa. Svatby tak nabízí kromě tradiční obřadní síně v přilehlé zahradě a ve farní zahradě pod kulisou dominanty města – kostela svatého Vavřince. Po domluvě lze zajistit obřad i na jiném důstojném místě.

V Chodově se střídají tři oddávající – starosta města Patrik Pizinger, místostarosta Luděk Soukup a zastupitelka Zuzana Cerovská.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru