Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém pondělním zasedání schválilo individuální dotaci ve výši 2,8 milionu korun Fakultě ekonomické Západočeské univerzity v Plzni, která působí v Chebu. Fakulta bude díky podpoře kraje nadále zajišťovat kvalitní vysokoškolské vzdělání v regionu, rozvíjet moderní studijní programy a spolupracovat s místními podniky, organizacemi a institucemi. Aktuálně pracuje na přípravě nového unikátního studijního programu Management and Digital Technology, který se otevře pro studenty na podzim tohoto roku.

Fakulta ekonomická Západočeské univerzity v Plzni působí v Karlovarském kraji více než 30 let. Její absolventi nachází uplatnění v mnoha regionálních organizacích a podnicích. „Dotace od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy bohužel nepokrývá provozní náklady fakulty, natož aby přispívala ke zkvalitňování její činnosti a celkovému rozvoji. V důsledku všeobecného růstu cenové hladiny se navíc fakulta potýká s rostoucími náklady na provoz, proto nás její vedení oslovilo se žádostí o vyšší dotaci, než kterou jsme jim poskytovali v uplynulých letech. Získané prostředky budou využity nejenom na úhradu provozních nákladů, ale také na potřebné vybavení a propagační aktivity,“ uvedl krajský radní Jindřich Čermák, jenž má na starosti oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

Chebské pracoviště fakulty ekonomické v současné době zajišťuje studium v bakalářských studijních programech, jako je Podniková ekonomika a management a Marketingové řízení. Od září letošního roku by se pak nabídka vzdělávání měla rozšířit o program Management and Digital Technology. Jedná se o bakalářský profesní interdisciplinární studijní program v anglickém jazyce v režimu double degree. Ten připravuje fakulta ve spolupráci s německou vysokou školou OTH Amberg-Weiden. Na studijním programu se budou významně podílet rovněž podniky a organizace z české i německé strany hranice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru