Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje vytvořili v roce 2023 nový preventivní projekt s názvem „Zabraň rasismu ve škole!“, který byl financován z Programu Ministerstva vnitra v oblasti prevence kriminality.

V rámci tohoto projektu se na přelomu listopadu a prosince loňského roku konalo hned několik preventivních besed pro žáky druhého stupně základních škol, a to na území celého Karlovarského kraje, například v Aši, Sokolově a v Karlových Varech. 

"Projekt, jak název napovídá, se zabývá problematikou rasismu a antisemitismu na školách v našem kraji. Posluchači se při preventivních besedách mimo jiné mohli dozvědět zajímavosti o základních lidských právech a hlavně o vzniku příčin předsudků a nenávistných projevů vůči určitým skupinám a jak by měli na danou situaci reagovat," popsala projekt policejní mluvčí Věra Hnátková.

 

S  nabídkou preventivní besedy k tomuto projektu byla oslovena více jak desítka vytipovaných škol, přičemž většina z nich měla o tento projekt zájem. Během samotných besed policisté oslovili přibližně 400 žáků druhého stupně základních škol.  

"Besedu si pro žáky připravili policejní preventisté ve spolupráci se styčnými důstojníky pro problematiku menšin a specialisty za problematiku extremismu, kteří uváděli aktuální příklady z policejní praxe," upřesnila mluvčí.

Vzhledem k tomu, že ohlas dětských posluchačů i doprovázejících pedagogů, byl velmi kladný, budou policisté s projektem pokračovat i ve druhém pololetí školního roku 2023/2024. Již v lednu je naplánovaná další beseda na Sokolovsku. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru