Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Národní památkový ústav uveřejnil na svých webových stránkách poděkování Karlovarskému kraji za podporu zámku Kynžvart. Z Programu na podporu památek zapsaných na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO získal dotaci na zhotovení projektové dokumentace pro akci „Zámek Kynžvart – nový přístup do areálu památky UNESCO“.

Na zámku Kynžvart vrcholí práce na vybudování nové moderní expozice, která představí Kynžvartskou daguerrotypii, zapsanou na seznam UNESCO, v kontextu výjimečných a cenných knížecích sbírek. Expozice je budována na ploše 700 metrů čtverečních a náklady na její realizaci dosáhnou téměř 40 miliónů korun. Očekává se, že dojde k významného navýšení zájmu ze strany návštěvníků, a proto se správa zámku rozhodla na tuto situaci připravit.

Obsahem podpořené projektové dokumentace je nové koncepční řešení příjezdu a přístupu do areálu památky UNESCO, včetně nového odstavného parkoviště a základní turistické infrastruktury. Kraj na tyto účely uvolnil ze svého rozpočtu 300 tisíc korun. Více informací o akci získáte na webu Národního památkového ústavu. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru