Vůz byl celý zaplněn krabicemi s neokolkovanými cigaretami. Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovy Vary – Karlovarští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání jednašedesátiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání přečinů zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby a porušení práv k ochranné známce a jiným označením. 

Obviněný muž měl v úterý 4. června letošního roku krátce po čtrnácté hodině projíždět osobním vozidlem značky Dacia obcí Stráž nad Ohří na Karlovarsku. Vozidla si všimli policisté z obvodního oddělení Ostrov, kteří se rozhodli uvedené vozidlo předepsaným způsobem zastavit a zkontrolovat jeho osádku. „Při silniční kontrole policisté zjistili, že jsou na vozidle dány falešné registrační značky. Dále si všimli, že je vozidlo naloženo několika krabicemi, ve kterých bylo později zjištěno přibližně 185 tisíc kusů cigaret," popsal situaci policejní mluvčí Jan Bílek.

Cigarety byly neoprávněně označené slovními a grafickými ochrannými známkami různých značek, ale bez nálepek, tedy bez označení pro daňové účely. Jednašedesátiletý muž při kontrole nepředložil daňové doklady, které by prokázaly zdanění převážených výrobků. „Policisté muže tak na místě zadrželi. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky," dodal mluvčí. 

Obviněný muž měl způsobit neodvedením spotřební daně škodu přibližně 820 tisíc korun. 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru