Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarský kraj poprvé rozděloval dotace v rámci nově vyhlášeného Programu snížení počtu černé zvěře. Cílená podpora má zamezit dalším škodám, které přemnožená zvěř působí v lesích, na obecním i soukromém majetku. Krajští radní na svém posledním zasedání schválili 70 žádostí ve výši 968 000 korun.

„Musím přiznat, že zájem ze strany žadatelů je menší, než jsme čekali. Předpokládáme, že je to zejména tím, že dotační program je relativně nový, teprve se rozjíždí a bude nějakou dobu trvat, než se dostane do povědomí všech, kteří by na příspěvek mohli dosáhnout. Každopádně od myslivců, kteří prostředky už čerpají, máme velmi dobrou odezvu a podporu kvitují. Ve vyplácení finančních prostředků budeme pokračovat i nadále, potřebujeme, aby se počet prasat snížil a tím i škody v lesích, které jsou velké. Navíc vzniká i riziko ohrožení zdraví a majetku obyvatel, jemuž chceme za každou cenu samozřejmě zabránit.“ uvedl náměstek hejtmana Karel Jakobec, jenž má v gesci oblast životního prostředí.

Dotace se poskytuje na odlov minimálně tří kusů černé zvěře a činí 1000 korun za kus prasete divokého uloveného na území Karlovarského kraje, celkem tedy 3000 korun na jednu žádost. Žadatel může podat maximálně tři žádosti, nejvýše jednu za čtvrtletí.

Žadatelem může být fyzická osoba s platným loveckým lístkem a povolenkou lovu pro příslušnou honitbu. Žadatel má povinnost ulovený kus prasete divokého řádně zaevidovat ve svém uživatelském účtu v Evidenčním portálu myslivosti nejdéle do 12 hodin od ulovení. Další podmínky dotačního programu jsou uvedeny na krajských webových stránkách v záložce „Dotace“. 

Příjem žádostí do programu je vázán na dobu, kdy byla zvěř ulovena. To znamená, že za úlovky evidované od 1. 7. do 30. 9. 2024 se spustí příjem žádostí od 1. 10. 2024 od 9 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru