Přestaňte kouřit. S odvykáním vám pomůže nová poradna v Karlových Varech
Primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová a MUDr. Karel Moravec. Foto zdroj: Magistrát města Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Projekt „Karlovy Vary – Město bez kouře“ se rozšířil o adiktologickou ordinaci pro kuřáky, kteří při své snaze přestat kouřit potřebují odbornou pomoc. Tu mohou kuřáci z Karlových Varů a Karlovarského kraje nově získat na místní klinice v Drahovicích od týmu MUDr. Karla Moravce.

„U zrodu projektu Karlovy Vary – Město bez kouře stála mimo jiné myšlenka podpory zdravého životního stylu našich občanů a návštěvníků, podpora lázeňského prostředí, k němuž cigaretový kouř nepatří. Nechceme jít však cestou restrikcí, ale spíše pomáhat a podporovat kuřáky na jejich cestě od cigaret,“ řekla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová.

„V rámci tohoto projektu město poskytuje v pravidelné rubrice Karlovarských radničních listů rady, jak přestat s kouřením, rozmístili jsme v ulicích nové koše na nedopalky, sjednotili označení nekuřáckých zón v lázeňské části města a volnočasový areál Rolava systematicky buduje svůj nekuřácký status. Zároveň s tím jsme připravili osvětovou kampaň v KV Aréně, kde v krátkých spotech významné sportovní osobnosti našeho města motivují kuřáky přestat kouřit. Jsem ráda, že do všech těchto aktivit můžeme nyní nově zahrnout i spolupráci s adiktologickou poradnou, která své dveře návštěvníkům otevře od 1. března,“ popisuje aktivity města primátorka.

Kuřákům, kteří chtějí při své snaze přestat kouřit vyhledat odbornou pomoc, je nyní k dispozici adiktologická ordinace pro odvykání kouření MUDr. Karla Moravce. Zájemci ji najdou v Recoveryclinic na adrese Karlovy Vary - Drahovice, Lidická 447/12.

„Podpora okolí je pro kuřáky, kteří usilují o změnu životního stylu, důležitá. Ať již jde o podporu rodiny, přátel, kolegů v zaměstnání nebo vytváření nekuřácké kultury ze strany města. Proto jsem přijal pozvání zapojit se do projektu Karlovy Vary – Město bez kouře,“ řekl MUDr. Karel Moravec. „Velká část kuřáků je schopna přestat s kouřením sama. Ale neméně významná část potřebuje odbornou pomoc. Nicméně to nejdůležitější – chtění přestat, motivace k tomu – je jen na samotném kuřákovi,“ upřesňuje MUDr. Karel Moravec.

Cílem Karlových Varů je zapojit do projektu Město bez kouře další subjekty, které pomohou s jeho realizací a s naplněním cílů. Jedním z partnerů je karlovarská sekce Asociace hotelů a restaurací ČR nebo společnost Philip Morris ČR. Ta do projektu přináší své zázemí mezinárodní firmy s vědeckými poznatky, které má v oblasti omezování kouření cigaret a hledání méně rizikových alternativ kouření.

„Myšlenku projektu Karlovy Vary – Město bez kouře a iniciativu magistrátu plně podporujeme. Zatímco se v tomto směru sami snažíme maximálně přispět například na poli osvěty v místních hotelech, otevření nové adiktologické ordinace považuji za další důležitý milník, kterého se městu podařilo dosáhnout. Je zřejmé, že ambice života bez cigaret a bez kouře se neobejde bez spolupráce soukromého a veřejného sektoru. Karlovarský projekt může být v tomto ohledu inspirací i pro další podobné iniciativy v jiných městech v rámci České republiky i střední Evropy,“ řekla Andrea Gontkovičová, generální ředitelka Philip Morris ČR.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru