Muže z Karlových Varů stíhá kriminálka, svým jednáním způsobil škodu přes tři miliony!
ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Karlovarští kriminalisté z odboru hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi.

Obviněný pětatřicetiletý muž měl od března roku 2020 do začátku dubna roku následujícího pomocí svého počítače neoprávněně uložit na filehostingový server, což je server pro ukládání dat ve veřejné síti internet, přibližně 1 700 datových souborů.

"Na server měl obviněný muž uložit soubory s audiovizuálními tituly, tedy filmů či seriálů všech možných žánrů. Kromě toho měl na server nahrávat také různé počítačové hry či komerční software, jako například počítačový operační systém," uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Pětatřicetiletý muž měl takto jednat i přesto, že věděl, že jde o díla chráněná autorským právem a k jejich šíření mu nebyl majiteli autorských práv udělen souhlas. Navíc tím, že obviněný muž soubory na server nahrával, tak je poskytoval dalším uživatelům a napomáhal tak k jejich dalšímu neoprávněnému šíření. "Tímto svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 3,2 milionu korun. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let," dodává Bílek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru