Četné výkopy v karlovarských ulicích souvisí s pokládkou a opravami sítí
Foto zdroj: Magistrát města Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Intenzivní stavební činnost spojená s pokládkou či opravami sítí výrazně komplikují pohyb chodců i provoz na karlovarských komunikacích.

Investoři a správci sítí pracují v těchto dnech na mnoha místech prakticky na celém území města. Jedná se zejména o pokládku optických sítí různých operátorů a poskytovatelů připojení k internetu, rekonstrukce horkovodů či pokládku napěťových kabelů.

„Registrujeme četné dotazy i stesky obyvatel města na fakt, že jsou v podstatě celé Karlovy Vary rozkopané. Jsme si vědomi komplikací, které tato skutečně masivní stavební činnost přináší, částečně promlouvá i do aktivit a záměrů města. Na druhou stranu ale respektujeme, že tato činnost umožní provozovatelům a správcům sítí poskytovat v budoucnu kvalitní služby. Prosíme tedy o stejný respekt také obyvatele a návštěvníky Karlových Varů,“ uvádí náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík.

K lokalitám a rozsahu výkopových prací přihlíží i město při plánování úklidu, oprav komunikací a podobně. „V místech, kde je výkopová činnost rozsáhlejší, omezujeme například blokové čištění a další úklid komunikací. Na příští rok, až bude hotová pokládka optického kabelu, jsme například odsunuli opravu povrchu chodníku v Nové ulici v Doubí, kde nyní provádíme obnovu veřejného osvětlení a opravu povrchu komunikace,“ dodává Petr Bursík.

V současné době probíhá či se připravuje pokládka kabelů optické sítě například v obchodně správním centru (v ulicích Dr. Bechera, TGM, Jugoslávská, Zeyerova, Varšavská), v Rybářích (Sokolovská, L. Koubka, Šmeralova, Hybešova, Kosmonautů, Dělnická), v Drahovicích (Blahoslavova, Stará Kysibelská, Úvalská a další), připravují se výkopy na sídlišti Čankovská. Na opravě havárie a rekonstrukci horkovodu se pracuje na Divadelním a Palackého náměstí a v Bohaticích, pokládka napěťových kabelů je důvodem stavební činnosti mimo jiné ve Staré Roli, na Dolní Kamenné v Rybářích a Závodní ulici ve Dvorech. Pokládka vodovodu probíhá v ulicích Bezručova, Máchova, 5. května a Hřbitovní.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru