Karlovarští kriminalisté stíhají dvojici mužů. Jeden kradl, jeho kumpán pak měl kradené věci prodat
ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarsko - Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 41 a 53 let. Mladší muž byl obviněn ze spáchání přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti. Starší muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže.

Obviněný třiapadesátiletý muž měl ve druhé polovině července loňského roku v Karlových Varech vniknout do jednoho ze skladů. Při odchodu ze skladu si měl všimnout krabice se skleněnou mísou, kterou odcizil. Dále měl ještě odcizit porcelánovou misku a sadu příborů.

"S odcizenými věcmi měl následně odejít a uschovat si je. Poté se měl spojit se svým jednačtyřicetiletým známým, kterému měl sdělit, že u sebe má nějaké kradené věci, které potřebuje prodat. S tím měl obviněný jednačtyřicetiletý muž souhlasit a nabídnout mu, že se tyto věci pokusí prodat. Následně si měl jednačtyřicetiletý muž na domluveném místě odcizené věci vyzvednout. Ještě v ten týž den byl jednačtyřicetiletý muž policisty zadržen i s odcizenými věcmi zadržen," uvedl mluvčí policistů Jan Bílek.

Svým jednáním měli způsobit škodu přibližně 12 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí staršímu muži trest odnětí svobody až na dva roky. Mladšímu muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na čtyři roky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru