Už jste ji viděli? Karlovy Vary mají novou sochu zakladatele
Foto zdroj: magistrát města Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Po letech příprav, od kvalitní soutěže o návrh, přes sbírky, dobročinné aukce a další aktivity pro získání prostředků, po studiích hledajících nejvhodnější místo pro umístění, se stala skutečností nová socha věnovaná zakladateli města, Karlu IV.

Projekt sochy realizoval Rotary Club Karlovy Vary s podporou města Karlovy Vary, Galerie umění Karlovy Vary, a sponzorů a dárců. Jejich jména budou na sochu vyznačena v září, při oslavách 30. výročí obnovení činnosti karlovarského Rotary Clubu.

Autorem sochy je profesor Michal Gabriel, vítěz soutěže o návrh. Bližší informace poskytují stránky věnované soše a jejímu vzniku: www.jezdeckasocha.cz.

0905varysocha2

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru