Karlovarský kraj ve spolupráci s obcemi připraví katalog benefitů pro nové lékaře
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Jedním z opatření, kterým chce Karlovarský kraj přilákat chybějící praktické lékaře a zubaře do regionu, bude katalog benefitů. Praktici a další lékaři, kteří budou mít zájem působit v našem kraji, v něm najdou kompletní nabídku měst a obcí, která jim usnadní nástup do nového působiště.

Může jít o možnosti bydlení, vybavení ordinací či volnočasové aktivity. Nebývalá šíře opatření a výrazná finanční podpora, kterou se chystá kraj nabídnout, nemá v rámci ČR obdoby.

Katalog benefitů půjde ruku v ruce se zcela zásadním navýšením stipendií pro studenty medicíny, podstatně vyšší finanční podporu plánuje kraj například také na zařízení nových i stávajících ordinací praktických lékařů, ale i na specializační vzdělávání. „Lékařská péče musí být dostupná pro všechny naše občany, proto nemůžeme čekat na kroky zdravotní pojišťovny a přicházíme s řadou našich opatření. Praktičtí lékaři v kraji mají průměrný vysoký věk, chybějí zubaři, pediatři, ale i další specializace, například gynekologové. Z toho důvodu chceme být připraveni. V souhrnu, když sečteme všechny nabízené možnosti, získá nově nastupující lékař primární péče finanční příspěvek až 3 miliony korun,“ vyčíslil hejtman Petr Kulhánek.

Kraj vyzval obce a města, aby zaslala přehled pobídek, jež mohou novým praktickým lékařům či zubařům nabídnout. „Veškeré benefity pro zdravotníky zkompletujeme do konce roku do jednoho katalogu, který poté budeme distribuovat v elektronické i tištěné podobě na lékařské fakulty a další vysoké, ale i střední zdravotnické školy, odborným lékařským společnostem, k rukám zdravotníků i v okolních regionech. Byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo vzbudit pozornost lékařů a ukázat jim, že u nás najdou kvalitní podmínky pro svou práci, vstřícný přístup ze strany měst a obcí a navíc jako bonus nádhernou přírodu, památky, hustou síť cyklostezek nebo moderní skiareály,“ dodal hejtman. Zdravotníky by mohlo motivovat i to, že se Karlovarský kraj aktuálně umístil v 12. ročníku srovnávacího průzkumu společnosti Communa jako 3. nejlepší místo pro život mezi všemi regiony ČR.

Více informací o uceleném systému podpory Karlovarského kraje pro nově nastupující lékaře najdou zájemci na krajském webu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru