Bezpečně u vody: Policisté během prázdnin navštěvují kempy a koupaliště po celém kraji
Foto zdroj: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Jako každý rok se v letních měsících policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zaměřují na výkon své práce v okolí vodních prostranství, jako jsou koupaliště, vodácké kempy, rekreační areály u vody a další. S výkonem jejich práce je spojena celorepubliková preventivní akce pod názvem „Bezpečně u vody“.

Ta je zaměřena nejen na osoby, které se pohybují po vodních plochách na různých lodích, ale také na osoby, jenž chodí k vodním tokům relaxovat, tedy rekreanty či návštěvníky různých kempů a rekreačních zařízení.

V těchto místech tak během celého léta můžete potkat zejména policejní preventisty, kteří návštěvníkům radí jak se bezpečně u vody chovat, jak na lodích a plavidlech dodržovat všechna bezpečnostní pravidla, ale také, jak věnovat pozornost svým osobním věcem. Právě ztráta či odcizení cenností je u vody častým problémem, a proto je preventisté upozorňují, aby své cennosti, které u vody nezbytně nepotřebují, raději nechávali doma.

Od policejních preventistů mohou vodáci a rekreanti obdržet letáček s preventivními radami, ale také drobné preventivní předměty - jako např. voděodolné pouzdro na mobil či na jiné drobnosti, klíčenku, pouzdro na brýle, praktické pouzdro s náplastmi na poranění, plovoucí přívěsky na klíče a pro děti několik předmětů pro vodní hry jako je skládací létající talíř, nafukovací balón, lapy s míčkem do dvojice a další.

Policejní preventisté také vodáky a návštěvníky koupališť upozorňují, že alkohol na vodu – respektive na plavidla – nepatří, neboť jeho vlivem může dojít k tragické nehodě. V rámci toho nabízejí alternativu v podobě nealkoholického piva, které dodal Český svaz pivovarů a sladoven v rámci projektu „Řídím, piju nealko pivo“.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru