Registrace na očkování proti covid-19 druhou posilovací dávkou začíná 15. srpna
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V souladu s rozhodnutím Ministerstva zdravotnictví ČR o očkování druhou posilovací dávkou proti onemocnění COVID-19 bude spuštěna registrace do očkovacího centra v KV Areně v Karlových Varech od 15. srpna 2022.

Registrovat se na očkování přes systém crs.uzis.cz mohou osoby starší 18 let, které mají odstup od první posilovací dávky minimálně 4 měsíce a neprodělaly onemocnění COVID-19 v posledních třech měsících. Přeočkování je prováděno mRNA vakcínami - Comirnaty (BioNTech/Pfizer) a Spikevax (Moderna). Do této doby se lze očkovat bez registrace u praktických a ošetřujících lékařů nebo na vybraných místech, která naleznete na webu ockoreport.uzis.cz​.

Očkovací centrum funguje i nadále v KV Areně beze změny – vždy ve středu a v pátek od 16:00 do 18:00 hodin. Podle případného zájmu je centrum připraveno provozní dobu rozšířit.

Odborný názor České vakcinologické společnosti, resp. ministerstva zdravotnictví, je podat posilující dávku lidem nad 60 let, lidem s oslabenou imunitou, pracovníkům ve zdravotnictví, kteří pečují o občany s oslabenou imunitou, klientům v pobytových a sociálních službách a těm, kteří o ně pečují. Na tomto základě zdravotníci Karlovarské krajské nemocnice (KKN) oslovují sociální zařízení v našem regionu a řeší termín, kdy bude mobilním očkovacím týmem KKN této ohrožené skupině podána 2. posilovací dávka.

A kdy je vhodná doba pro načasování 2. posilující dávky? Aby došlo k zajištění nejlepší ochrany před onemocněním COVID-19 na exponované podzimní měsíce a protilátky pokryly podzimní vlnu, doporučuje se vakcinace na přelomu srpna a září či během září.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru