Na dálnici mezi Prahou a Karlovými Vary začala stavba nejdelší mostní estakády
Foto: Web ŘSD ČR​
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Na stavbě dálnice D6 mezi Prahou a Karlovými Vary u Krupé zahájili stavebníci budování nejdelší estakády na této komunikaci dosahující 805 m. Aktuálně probíhá vrtání pilot v hloubce 14 až 20 metrů s ohledem na geologii podloží. Pod mostní konstrukcí jich bude celkem 524, zhotovení bude trvat 6 měsíců. Na samotné estakádě se plánují práce na necelé dva roky.

Zhotovitelem stavby je společnost Metrostav Infrastructure a.s. a cena stavby činí 1,5 mld. Kč bez DPH. I s úsekem u Krupé musí Ředitelství silnic a dálnic nechat na D6 dostavět celkem 8 úseků v délce okolo 63 kilometrů. Čtyři z těchto úseků se nacházejí na území Karlovarského kraje. Jde o části D6
Karlovy Vary – Olšová Vrata, Olšová Vrata – Žalmanov,, Žalmanov – Knínice a
Knínice – Bošov.

Možný termín zahájení realizace úseků v Karlovarském kraji se předpokládá v roce 2023, odhadované kompletní dokončení dálnice D6 by mělo nastat v letech 2027/2028.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru