Podcast s názvem Promluvme si preventivně je novinkovým formátem Karlovarského kraje
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - ​Mýty a žhavá témata v oblasti prevence kriminality, drogové problematiky či závislostního chování – na to vše se zaměří jednotlivé díly podcastu „Promluvme si preventivně“, které kraj nabídne prostřednictvím aplikace Spotify a dalších platforem. Podcast připravil odbor bezpečnosti a krizového řízení krajského úřadu.

Obsahem podcastu jsou neformální rozhovory s odborníky i s lidmi, kteří mají za sebou zajímavé životní příběhy. „Forma podcastu je v dnešní době velmi populární a mohla by oslovit mladé lidi i jejich rodiče. Věříme, že si podcastová série „Promluvme si preventivně“ najde svoje posluchače a bude pro ně kvalitním zdrojem informací,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek. Podcast moderuje manažerka prevence kriminality Karlovarského kraje Tereza Pásková: „Především se budeme snažit laické veřejnosti přiblížit oblasti prevence kriminality, drogových a jiných závislostí a představit organizace, které v případě problému mohou pomoci. První díl se věnuje tématu „Rozbité rodiny – rozbité děti“ a jeho hosty se staly metodičky prevence Martina Fialová a Tereza Lukáčová (Šulová) z Pedagogicko-psychologické poradny Karlovy Vary."

V prvním dílu podcastu se mluví mimo jiné o vlivu rodinného prostředí na vývoj dětí, o vzorech v rodině, stanovení hranic a důslednosti jejich dodržování. „Probíráme i další oblasti, například to, jak mohou rodiče zabránit rizikovému chování dítěte, jak narušila covidová pandemie fungování třídních kolektivů. Velký vliv na atmosféru ve třídě a škole mohl mít také příchod ukrajinských dětí. Komplikované problémy nemívají jednoduchá řešení, proto se dotkneme i vhodného postupu rodičů a škol v případě řešení výchovných potíží,“ dodala Pásková.

První podcast najdou zájemci v aplikaci Spotify, v Apple Podcast a na krajském kanálu YouTube. Další díly podcastu se zatím plánují každé čtvrtletí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru