Základní umělecká škola v Chodově zažívá skvělý rok. Do svých oborů zapsala rekordní počet žáků
Foto zdroj: město Chodov
Karlovy Vary

Chodov -  Pro chodovskou základní uměleckou školu je letošní rok zcela výjimečný. Na jeho počátku se přestěhovala z nevyhovujících prostor do zrekonstruované budovy, teď navíc hlásí rekordní počet nově zapsaných žáků.


„Ke konci září jsme měli 180 nově zapsaných žáků, což je rekord. Po odečtení těch, co přirozeně školu opustili, máme ve srovnání s loňským rokem o dvaačtyřicet dětí více,“ pochvaluje si ředitelka školy Jitka Kaprová s tím, že počet žáků tak o jednoho přesáhl pět stovek a blíží se schválené kapacitě 520 dětí.


„Povedly se červnové projektové dny, kdy si děti ze základních škol vyzkoušely naši výuku na vlastní kůži a po covidu se začali vracet také žáci do výtvarného a tanečního oboru,“ vysvětluje ředitelka vyšší zájem o školu, kterou začalo letos navštěvovat také pět ukrajinských dětí.


Škola začala výuku v nové budově 3. ledna letošního roku a pod svou střechou má všechny čtyři nabízené obory. Ty byly do té doby rozmístěny v několika učebnách po celém městě. „Je to jednoznačný přínos pro rodiče, kteří nyní nemusí děti s více obory převádět po Chodově. Škola je navíc vhodně umístěna ve středu města. A příjemný bonus je to také pro učitele,“ doplnila Jitka Kaprová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru