Muzeum Karlovy Vary zve na nedělní historickou a přírodovědnou vycházku
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Muzeum Karlovy Vary připravilo na neděli 16. října dvě exkurze. Historickou exkurzi s názvem „Mezolitické Karlovy Vary. Podél Ohře z Tašovic do Všeborovic“ a přírodovědnou „Život v mrtvých ramenech Ohře“.

Historickou exkurzi povede archeolog Jiří Klsák, který účastníky provede od slovanského hradiště a mezolitického sídliště v Tašovicích po levém břehu řeky Ohře s postupnými zastávkami na mezolitických lokalitách ve Dvorech, na Zlatém kopečku, v Rybářích, Bohaticích až do Všeborovic. Chybět nebude výklad o době mezolitické na území Karlovarského kraje. Trasa bude dlouhá zhruba deset kilometrů. Sraz účastníků je v neděli 16. října ve 14 hodin u Penzionu v Tašovicích.

Druhou exkurzi povedou přírodovědci Jan Matějů z karlovarského muzea a Jiří Brabec z chebského muzea. Účastníky čeká trasa v délce pěti kilometrů, která je povede podél řeky Ohře ke slepým ramenům u Vrbové. Sledovat budou přirozeně meandrující řeku, flóru a rybí a hmyzí faunu mrtvých a slepých ramen. Doporučené je vybavení v podobě oblečení a obuvi do terénu. Účastníci se setkají v neděli 16. října v 10 hodin v Nebanicích před restaurací U Zlaté podkovy.

Informace o kontakty na organizátory jsou uvedeny na webových stránkách muzea.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru