Řidič měl propadlou technickou jak na přívěs, tak na kamion. Navíc nadýchal téměř půl promile
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V pondělí 10. října letošního roku prováděli policisté z odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Krátce před šestnáctou hodinou si policisté všimli na dálnici D6 u Chebu ve směru z Karlových Varů nákladního vozidla, u kterého lustrací zjistili, že má přívěs téměř rok a půl neplatnou technickou kontrolu.



"Dopravní policisté se tedy rozhodli uvedené nákladní vozidlo značky Volvo zastavit a provést kontrolu osádky. Při kontrole policisté dále zjistili, že neplatnou technickou má také nákladní vozidlo. Dále jednačtyřicetiletý řidič nepředložil záznamy o době řízení vozidla, bezpečnostních přestávkách a době odpočinku. Měl také neoprávněně vyjmout záznamový list," uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Policisté s mužem na místě provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem téměř 0,5 promile.

"Muži byl na místě zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Přestupkové jednání, kterých se řidič dopustil, oznámili dopravní policisté příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání," dodal mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru