V Karlových Varech odstartoval nový projekt Mladý strážník. Děti si vyzkoušejí práci městské policie
Foto: MP Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Ve čtvrtek 13. října 2022 čera odpoledne odstartoval v Karlových Varech nový zkušební projekt strážníků z oddělení prevence, který nese jméno Mladý strážník. Ve spolupráci s Asociací záchranného kruhu a vytipovanou základní školou se budou strážníci s dětmi, ve věku 9 – 12 let, setkávat jednou týdně v Centru zdraví a bezpeční, nebo na služebně městské policie.

Hlavním záměrem projektu je vytvářet pozitivní vztah cílové skupiny ke společenským normám, vnímat bezpečnostní rizika a umět jim předcházet.

LDalším záměrem je smysluplné trávení volného času, rozvoj osobních, mentálních, sociálních i fyzických dovedností a také možnost využití absolventů projektu v budoucnu jako peer aktivistů. Navíc se děti seznámí s úkoly a činností městské policie, řadu aktivit si budou moci prakticky vyzkoušet," napsali strážníci z Karlových Varů.

Volnočasový kurz, do kterého je přihlášeno čtrnáct dětí, je zdarma a poběží až do května příštího roku. V případě, že se projekt osvědčí, bude pokračovat i v následujícím školním roce.

1410mladystraznik2

1410mladystraznik3

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru