Chodov je na zimu připravený. Sklady jsou plné stovky tun soli
Zimní údržba v Chodově. Foto: Martin Polák
Karlovy Vary

Chodov - Nezměněný plán zimní údržby a stovky tun soli mají na letošní zimu připraveny Chodovské technicko – ekologické služby (CHOTES). Kapacita jejich skladu je 350 tun a už od poloviny letošního června je plný.


Posypovou sůl firma objednává v předstihu, zpravidla v dubnu, kdy jsou ceny příznivější. I tak musel CHOTES připlatit. „Ceny totiž meziročně vzrostly o třicet procent,“ poznamenal jednatel CHOTESu Rudolf Pocklan s tím, že na běžný průběh zimy budou zásoby stačit. V opačném případě pak není podle jednatele problém potřebné množství soli dokoupit.


Solení komunikací není přímo závislé na sněžení, ale odvíjí se především od mrznoucích srážek, deště a následných nízkých teplot. Pracovníci CHOTESu proto drží pohotovosti a solit do ulic města vyjíždějí už kolem půlnoci.


Plán zimní údržby pro Chodov zůstává stejný jako v předchozích letech, a to i přes současnou složitou dobu. V praxi to znamená, že žádná komunikace nebyla přeřazena do bezúdržbového režimu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru