Studenti blíže poznali práci policistů. Vyzkoušet si mohli různé činnosti
Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Devatenáct studentů střední školy TRIVIS Karlovy Vary absolvovalo v minulém týdnu praxi na Krajském ředitelství policie Karlovarského kraje, během níž mohli blíže poznat práci u Policie ČR. V pondělí 31. října začala studentům praxe pohovorem s policejním psychologem, po kterém si studenti vyzkoušeli psychotesty nanečisto. Rozděleni byli do tří skupin, kdy jedna z nich absolvovala praxi na územním odboru Sokolov, další byla na územním odboru Cheb a poslední skupina na územním odboru Karlovy Vary.

Pro studenty byl každý den připraven bohatý program. "Navštívili například operační středisko, mohli blíže poznat, co všechno obnáší práce kriminalistů a kriminalistického technika. Dále navštívili také Odbor cizinecké policie nebo také dopravní inspektoráty územních odborů. Studenti se také zúčastnili dopravně bezpečnostní akce, při které probíhaly silniční kontroly vozidel a jejich osádek. Třináct studentů si také vyzkoušelo fyzické testy nanečisto, z nichž je sedm studentů úspěšně splnilo," popsal akci policejní mluvčí Jan Bílek.

Studenti byli velice spokojení a měli mnoho dotazů, na které jim policisté rádi odpověděli. "Cílem praxe bylo přiblížit pohled na práci u Policie ČR. Praxe se setkala s úspěchem a budeme velice rádi, když se studenti při výběru svého budoucího zaměstnání rozhodnou posílit Policii České republiky v Karlovarském kraji a nastoupí do služebního poměru," dodal mluvčí.

1111studenti2

1111studenti3

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru