Mladík s nůžkami v ruce chtěl po jiném muži peníze. Teď mu za to hrozí až deset let vězení
Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarsko - Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání teprve osmnáctiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, zločinu vydírání a přečinu nebezpečného vyhrožování.

"Obviněný muž měl na konci října letošního roku krátce po sedmnácté hodině odpolední v Karlových Varech na jedné ze zastávek městské hromadné dopravy oslovit jemu neznámého muže, po kterém požadoval finanční hotovost. V ruce měl přitom držet nůžky, se kterými mu měl vyhrožovat. Poškozený mu měl sdělit, že u sebe žádné peníze nemá, že má pouze kartu do bankomatu. Obviněný muž mu měl nadále vyhrožovat fyzickou újmou a tak spolu odešli k bankomatu, kde poškozený vybral dva tisíce korun, které osmnáctiletému muži předal. Ten poté z místa odešel," uvedl k případu policejní mluvčí Jan Bílek.

O několik dní později se měli oba muži potkat v jednom z barů v Karlových Varech. "Obviněný muž měl poškozenému sdělit, že ví, že celou věc oznámil na policii. Začal mu vyhrožovat fyzickou újmou, pokud oznámení nestáhne. Do toho se měl vložit kamarád poškozeného, kterému měl následně začít osmnáctiletý muž také vyhrožovat fyzickou újmou," dodal mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí osmnáctiletému muži trest odnětí svobody až na deset let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru