V Sokolově dojde k navýšení cen za teplo
Foto: město Sokolov
Karlovy Vary

Sokolov - Sokolovská bytová s.r.o. oznamuje cenu tepla pro rok 2023. Přestože dochází k růstu ceny o 15,3 %, jedná se o změnu, která patří v celé republice k těm nejnižším.

Stále tedy platí, že výsledná cena ani přes zastropování cen elektrické energie a plynu nemá konkurenci ve srovnání s ostatními i tzv. alternativními zdroji tepelné energie. Dodávky tepla ze sokolovské sítě CZT jsou nadále nejlevnější a nejspolehlivější.
Koncová cena (včetně DPH) pro rok 2023 je 803,- Kč/GJ, což je nárůst o 97,- Kč.

 

Vyjádření Sokolovské bytové s.r.o.:

K růstu ceny tepla od Sokolovské bytové s.r.o. došlo z důvodů navýšení ceny páry od dodavatele. Za tímto navýšením je uzákonění daně z neočekávaných zisků, se kterou se ještě před několika měsíci nepočítalo a kterou musel dodavatel zahrnout do své kalkulace. Samozřejmě jsme museli započítat nárůst ceny vody, el. energie, pohonných hmot, mezd apod., ale vliv těchto položek na výslednou cenu je minimální. Určování ceny tepla má svá striktní pravidla a je kontrolováno příslušnými státními orgány, SB si v žádném případě nemůže nastavovat zisky podle libosti a naprostou většinu z nich musí vracet do údržby a rozvoje soustavy centrálního zásobování teplem. Za nárůstem ceny tepla je tedy výhradně změna daňové legislativy. Profitovat z něj nebude žádná ze společností, ale stát. Naším hlavním cílem je zajišťovat spolehlivou dodávku tepla za co nejnižší možnou cenu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru