Preventisté městských policií Karlovarského kraje se vzdělávali na odborném semináři
Foto: MP Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarští strážníci z oddělení prevence navštěvují pravidelně během celého školního roku dětičky ze základních škol už více jak dvacet let. Přednáškami se zapojením her učí děti jak se v určitých situacích správně zachovat, na koho se v případě potřeby obrátit a podobně.

Zkušenosti a osobní poznatky je třeba předávat dál a proto se zástupci z Městské policie Karlovy Vary, Sokolov, Ostrov, Cheb a Mariánské Lázně, za podpory Karlovarského kraje a města Sokolov, několikrát do roka schází s metodičkami prevence Martinou Fialovou a Terezou Lukáčovou. Páteční obsah semináře byl zaměřen na nejzásadnější problémy, které mezi žáky vznikají, a je třeba se jimi zabývat, jako je šikana, v době moderních technologií také kyberšikana. Další vztyčený ukazováček je spojený s digitální závislostí, kdy děti většinu svého volného času tráví ve virtuálním světě namísto toho reálného. A abychom nezůstali jen u negativních poznatků, ty pozitivní strážníci rádi přenesou do „svých“ tříd. Osobně vyzkoušené hry dětem zaručeně pozvednou třídní ovzduší i náladu.

Městská policie Karlovy Vary

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru