Mladík chtěl novou práci. Zfalšovali s kamarádem maturitní vysvědčení
Ilustrační foto
Karlovy Vary

Sokolovsko - Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání dvou mužů z Chebska a Sokolovska ve věku 24 a 36 let, které obvinili ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny. 

"Šestatřicetiletý muž měl být zaměstnán jako manažer u jedné z pojišťoven s pobočkou na Sokolovsku. Pojišťovna měla vyhlásit výběrové řízení na pozici obchodního zástupce na této pobočce, o které se měl ucházet čtyřiadvacetiletý muž, i když nevlastnil maturitní vysvědčení, které bylo pro přijetí potřeba. Starší muž ho měl tedy pozvat na pohovor. Při jednom z pohovorů mu měl poskytnout stejnopis svého maturitního vysvědčení zřejmě za účelem vytvoření falsifikátu, který měl jeden z mužů s pozměněnými údaji vytvořit," uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Vytvořený falsifikát měl poté šestatřicetiletý muž vyfotit a odeslat ze svého mobilního telefonu jedné ze zaměstnankyň společnosti, která se kontrolou materiálů zabývá. "Ta vzhledem ke špatné kvalitě fotografie požádala o fyzické předložení vysvědčení. Poté měl tedy nechat vysvědčení úředně ověřit a odeslat jej fyzicky. Po přijetí bylo jednou z odpovědných zaměstnankyň zjištěno, že je maturitní vysvědčení falsifikát," vysvětlil mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na tři roky. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru