Žena ukradla taxikáři platební kartu i s pin kódem. Během pár dní mu z účtu vybrala přes sto tisíc
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarsko - Policisté z obvodního oddělení Ostrov sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku čtyřiadvacetileté ženě z Karlovarska. 

"Čtyřiadvacetiletá žena si měla v první polovině listopadu letošního roku v Karlových Varech objednat jednu z taxislužeb. Řidiči měla sdělit, že potřebuje do obce na Plzeňsku pro své příbuzné a zpět do Karlových Varů. Při jízdě si měla všimnout u opěradla mezi sedadly platební karty i s pin kódem řidiče. Žena měla využít chvíle nepozornosti sedmasedmdesátiletého muže a platební kartou odcizit. Po příjezdu zpět do Karlových Varů za cestu zaplatila a odešla. Během čtyř dní měla žena na území Karlových Varů u účtu muže vybrat finanční hotovost nejméně ve třinácti případech. Provést měla také nejméně čtrnáct platebních transakcí," popsal případ policejní mluvčí Jan Bílek.

Svým jednáním měla způsobit škodu přibližně 135 tisíc korun. 

V případě prokázání viny ženě hrozí trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobila větší škodu.

 

PREVENCE: 

  • Nikdy nenechávejte u své platební karty poznamenaný PIN kód.
  • Svou platební kartu zásadně nikomu nepůjčujte.
  • Nezadávejte v blízkosti cizích osob svůj PIN kód.
  • Bezpečnostní kód k platební kartě noste odděleně od karty.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru