Příjem žádostí o kotlíkové dotace startuje za měsíc
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Od 14. 8. 2023 startuje příjem elektronických žádostí o kotlíkové dotace pro nízkopříjmové domácnosti II. Na rozdíl od předchozích výzev mohou zájemci tentokrát podat žádost v průběhu celého roku, až do 30. 8. 2024 včetně.


Žadatelem musí být vlastník nebo spoluvlastník příslušné nemovitosti, který zároveň v této nemovitosti trvale bydlí, a to v následujících případech:

1. Žadatel a všichni členové jeho domácnosti pobírají ke dni podání žádosti starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně;

2. Žadatel v období od 1. 1. 2022 do doby podání žádosti pobíral dávky v hmotné nouzi nebo příspěvek na bydlení.

Podpořena bude výměna emisně nevyhovujících kotlů na tuhá paliva za kotle na biomasu či tepelná čerpadla. V případě pořízení kotle na biomasu s ručním či automatickým přikládáním bude možné získat dotaci ve výši maximálně 130 tisíc korun, u tepelného čerpadla nejvýše 180 tisíc korun. Dotace činí maximálně 95 procent z celkových způsobilých výdajů.

Povinnou součástí žádosti je fotodokumentace starého zdroje vytápění. Pokud žadatel nemá k dispozici fotoaparát, je možné na telefonním čísle +420 354 222 414 domluvit návštěvu pracovníků krajského úřadu.

Pro zájemce je to jedna z posledních možností, jak dotaci na výměnu starého kotle za nový ekologičtější zdroj čerpat. Od září 2024 pak začne platit zákaz jejich používání.

Podrobné informace a povinné přílohy žádosti ke stažení najdete na krajském webu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru