AKTUÁLNĚ: V kraji hoří pole. Hasiči zasahují na dvou místech
Foto: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Na tísňové lince dnes okolo půl druhé odpoledne přijali hasiči informaci o požáru neposekaného pole nedaleko městské části Cheb - Háje. Krajské operační a informační středisko okamžitě na místo vyslalo jednotky ze druhého stupně požárního poplachu, včetně kolegů z německého Waldsassenu.

"První jednotky po příjezdu na místo potvrdily požár na odhadované ploše 200 x 150 m a okamžitě zahájily jeho likvidaci. Pro monitorování rozsahu požáru byl použit také dron drážních hasičů (Hasičského záchranného sboru Správy železnic). Aktuálně se požár již podařilo lokalizovat. Příčina požáru je v šetření, škoda se odhaduje do 200 tisíc korun," uvádějí hasiči z Karlovarského kraje na sociálních sítích.

1707pozary3

Požár u Chebu. Foto: HZS Karlovarského kraje

Ve stejnou chvíli, kdy vyjížděli hasiči k požáru pole u Chebu, přijali oznámení o dalším požáru pole, tentokrát na opačné straně kraje nedaleko Radotína. "Během sklizně obilí došlo vlivem činnosti kombajnu ke vzniku požáru, který se velice rychle rozšířil a v současnosti zasahuje odhadovanou plochu 1 - 2 ha. Stejně jako v předchozím případě i u tohoto požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu a na místě zasahuje deset jednotek hasičů. Škoda se odhaduje okolo 500 tisíc korun," informují hasiči.

1707pozary2

Požár u Radotína. Foto: HZS Karlovarského kraje

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru