Obyvatelé Sokolovska mají stále možnost najít svého praktického lékaře
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Sokolovsko - Obyvatelé Sokolovska mají stále možnost zaregistrovat se k lékařům v Ambulancích Penta. Tato příležitost se týká především těch, kteří hledají praktického lékaře. Volné kapacity nabízí také ambulantní lékař v oboru gynekologie. Umožňuje to dohoda mezi městem Sokolov a Ambulancemi Penta ze skupiny Penta Hospitals, která byla uzavřena už letos na jaře. Společnost má zatím dostatek volných kapacit a noví zájemci se tak mohou stále registrovat.

Penta Hospitals nabízí veřejnosti své rezervní i nově vytvořené kapacity ve vlastních ambulancích. Zároveň spolu s městem připraví možné otevření zcela nové ordinace praktického lékaře přímo v Sokolově. „V posledních letech odešla do penze řada praktických lékařů v regionu a noví nepřicházejí. Stále častěji se tak na nás obracejí obyvatelé města a okolí s žádostí o pomoc při zajištění služeb praktického lékaře,“ řekl starosta Sokolova Petr Kubis. „Město vyvíjí všechny možné aktivity k tomu, aby zajistilo na území Sokolova dostupnou zdravotní péči, a to i přes to, že zajištění lékařské péče nespadá do povinností obcí, nýbrž do povinností zdravotních pojišťoven.“

Na základě jednání s městem proto zdravotnická skupina Penta Hospitals nabízí obyvatelům Sokolovska rezervní kapacity svých Ambulancí Penta. Byť toto řešení znamená pro obyvatele dojíždění, jedná se o okamžité a nejrychlejší řešení. Jedná se o ambulance praktických lékařů v Nové Roli, Ostrově a Nejdku. „Je nám jasné, že především pro starší pacienty není dojíždění k praktickému lékaři optimální, ale jde o okamžité řešení. Díky tomu, že si naše skupina vzdělává i své vlastní lékaře, budeme spolu s městem hledat cesty, jak do dvou let otevřít i zcela novou ambulanci praktického lékaře přímo v Sokolově,“ dodala generální ředitelka Penta Hospitals Vaculíková. Kromě kapacit u praktických lékařů, je k dispozici také volná kapacita na gynekologii v Karlových Varech. 300 nových pacientů zaregistrovala také oční ambulance přímo v Sokolově. V současné době už je ale kapacita ambulance zaplněná.

Jak uvedla ředitelka Ambulancí Penta Jana Šperlová, zájemci o registraci u praktických lékařů, případně v odborné ambulanci gynekologie, se mohou hlásit přes webový formulář. „Registrace ale bude možná pouze online prostřednictvím webového formuláře, abychom nezatěžovali personál v ordinacích desítkami telefonátů denně. Bylo by to na úkor stávajících pacientů, kterým by se nemohli dostatečně věnovat, a to samozřejmě nechceme,“ uvedla Šperlová. Zároveň poprosila zájemce o nové registrace o ohleduplnost vůči druhým a dodržování tohoto postupu. Registrační formulář je, až do vyčerpání kapacity jednotlivých ambulancí, k dispozici na stránkách Ambulancí Penta.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru