Výbušninou poškodil zaparkované policejní služební auto
Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Chebsko - Ve čtvrtek 3. srpna letošního roku krátce po 11. hodině přišel čtyřicetiletý muž z Aše k místnímu obvodnímu oddělení. Na parkovišti přistoupil k jednomu ze služebních vozidel a pod kapotu umístil po domácku vyrobenou výbušninu.

"Tu následně inicioval zapálením a z místa utekl. Po několika málo vteřinách nastala detonace. Výbuch poškodil kapotu služebního vozidla, motorovou část, čelní sklo a palubní desku. K vozidlu byli po výbuchu okamžitě přivoláni hasiči, kteří po svém rychlém příjezdu zabránili vzniku požáru služebního automobilu. Tímto výbuchem zároveň došlo k poškození pravých předních dveří u vedle zaparkovaného služebního vozidla kolegů ze sousedního Německa," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Výbuch nastal v hustě zastavěné oblasti poblíž panelových domů. Čtyřicetiletý muž si vzhledem ke svému vzdělání a zkušenostem s pyrotechnikou musel být vědom toho, že po prvotním výbuchu může dojít následně k výbuchu služebního vozidla, ale i automobilů zaparkovaných vedle něj a tím k ohrožení lidí bydlících v blízkých panelových domech. Naštěstí při této události nedošlo k žádnému zranění.

"Policisté se případem začali okamžitě zabývat a zhruba za hodinu od výbuchu čtyřicetiletého muže zadrželi. Ten poté policistům uvedl, že jedním z důvodů, proč poškodil služební vozidlo, jsou osobní problémy, které v současné době řeší. Chebští kriminalisté ještě tentýž den zahájili trestní stíhání čtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinů obecného ohrožení a násilí proti orgánu veřejné moci. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny hrozí čtyřicetiletému muži trest odnětí svobody až na osm let," dodal mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru