Zloděj se zaměřil na zaparkovaná auta. Skončil ve vazbě
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarsko - Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci.

"Obviněný muž se měl v srpnu letošního roku v Karlových Varech dopustit nejméně čtyř krádeží. Na začátku srpna si měl všimnout na jednom z parkovišť zaparkovaného osobního automobilu značky Škoda. Do vozidla vniknul a odcizil z něj osobní doklady, finanční hotovost či platební kartu. Jen o pár dní později se opět zaměřil na další zaparkovaná vozidla značky Renault a Mazda. Do obou vozidel měl násilím vniknout a odcizit z nich různou elektroniku a příslušenství. Poslední krádeže se měl dopustit ve druhé polovině srpna. U zaparkovaného vozidla si všiml, že má na nosiči připevněná jízdní kola. Jedno z nich odcizil a z druhého odcizil pouze přední kolo," popsal krádeže policejní mluvčí Jan Bílek.

Policisté se případem usilovně zabývali a devětatřicetiletého muže se jim podařilo zadržet.

Svým jednáním měl způsobit škodu na odcizených a poškozených věcech téměř 75 tisíc korun.

"Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," dodal mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru