Pomoc seniorům, obava o souseda i pád na chodníku. Strážníci vyjížděli hned k několika starším lidem
Foto: MP Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Čas od času vyjíždí strážníci na pomoc postarším osobám, které nedopatřením spadnou z postele, nebo pohovky na zem a ani za pomoci další přítomné osoby se nemohou zvednout. Takových případů bylo během několika posledních dní víc. Není výjimkou ani to, že všímaví lidé projeví obavy o svého souseda, kterého několik dní neviděli a někdy se události stanou před zraky samotných strážníků. Ke všem těmto případům hlídky vyjížděly během několika uplynulých dní.

K prvnímu případu vyjížděla hlídka do Drahovic. To se na operační středisko městské policie obrátila oznamovatelka, která potřebovala zvednout maminku a uložit jí do postele. Pro strážníky žádný problém. Vyhrnuli rukávy a během chvilky si už sedmaosmdesátiletá dáma opět lebedila na kanapi.

Ke druhému případu vyjeli strážníci do Staré Role. Oznamovatelka si totiž všimla, že svého souseda neviděla už pár dní a z bytu navíc slyšela volání o pomoc. Hlídka po příjezdu na místo zaklepala ve čtvrtém patře bytového domu na dveře a odpověď v podobě volání o pomoc přišla za nedlouho. Strážníci na místo přivolali posádku hasičů, ti do bytu vstoupili přes otevřené okno a následně otevřeli i dveře. Po prvotním prohlédnutí zdravotního stavu osoby, byla na místo přivolána také posádka záchranné služby. Ta si šestasedmdesátiletého muže převzala do péče. Jak sám řekl, upadl na zem a nedokázal se sám zvednout, jak dlouho na zemi ležel, nevěděl.

Na žádost záchranné služby pak vyjížděli strážníci i do Drahovic, kdy manželka nedokázala sama zvednout svou polovičku. Hlídka po příjezdu na místo muže zvedla a položila na postel.

Poslední „čerstvý“ případ se stal v sobotu dopoledne. To si strážníci v obchodně správním území povšimli ženy, která ležela na chodníku. Svědci události hlídce po příjezdu na místo řekli, že žena přecházela přes přechod, ztratila orientaci a upadla. Viditelně zraněná nebyla, ale stěžovala si bolest kyčle. Na místo byla ještě před příjezdem hlídky přivolána posádka záchranné služby, než dorazila, kontrolovali strážníci zdravotní stav zraněné sedmasedmdesátileté ženy a přikryli jí termoizolační folií. Po prvotním vyšetření bylo rozhodnuto o převozu do nemocnice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru