Paraglaidista přistál na stromě. Z výšky 25 m jej musel sundat hasič
S ohledem na nedostupnost místa byl k zásahu přivolán i vrtulník Letecké služby Policie ČR.
Karlovy Vary

Toužimsko – Ve čtvrtek 21. září kolem sedmnácté hodiny bylo oznámeno na tísňovou linku policie, že u Třebouňského vrchu u obce Nežichov na Toužimsku mělo dojít k havárii paraglaidisty, který zůstal uvězněný v koruně stromu ve výšce přibližně 25 metrů.

Padesátiletý muž byl během několika málo minut policisty z obvodního oddělení Toužim společně s Hasičským záchranným sborem Karlovarského kraje ze stanice Toužim vypátrán nedaleko vzletové dráhy v těžko přístupném terénu na Třebouňském vrchu. „Vzhledem k výšce, ve které muž uvízl, byl na místo povolán vrtulník Letecké služby Policie České republiky společně s hasičem lezcem. Za pomoci vrtulníku byl následně v pořádku vyproštěn a přemístěn zpět na zem," uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Padesátiletý paraglaidista při nehodě naštěstí neutrpěl žádná zranění. Poté se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru