Výstava středních škol „Kam po ZŠ“ pomůže s výběrem studia
Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Letos v říjnu se uskuteční v pořadí již desátý ročník výstavy středních škol „Kam po ZŠ“. Pokud zrovna řešíte, jakou školu si pro následné studium vybrat, využijte této příležitosti a přijďte se na akci podívat. Žákům 8. a 9. tříd základních škol i jejich rodičům zde bude představena nabídka oborů a také ukázka vybraných výukových pomůcek, se kterými se budou moci ve výuce setkat. Výstavu bude hostit 5. října Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov, 12. října se akce přesune na Střední průmyslovou školu Ostrov a 19. října bude k vidění na Integrované střední škole Cheb.

Výstav se letos zúčastní celkem 24 středních škol, z toho 21 škol zřizovaných krajem, dále Vyšší policejní škola a Střední policejní škola Ministerstva vnitra v Praze, Vojenská střední škola a vyšší odborná škola Ministerstva obrany v Moravské Třebové a Střední škola, základní škola a mateřská škola Kraslice. „Školy, které výstavy organizují, navíc dostávají každoročně od Karlovarského kraje příspěvek, z něhož se mimo jiné financuje doprava žáků ze vzdálenějších základních škol. Každá ze tří pořadatelských škol od nás obdržela 80 tisíc korun,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

Cílem výstav je rovněž ukázat, co budou moci absolventi dané střední školy vykonávat za práci a jaké mohou najít uplatnění v našem kraji. K tomuto cíli přispívá i účast některých regionálních zaměstnavatelů, kteří se středními školami spolupracují. Návštěvníci tak získají představu o nabízených oborech vzdělání, o tom, jaké požadavky na ně škola bude klást, zjistí více o případném ubytování a také o místech, kde se vykonávají odborné praxe.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru